14 HANDIGE VASELINE TIPS

25-10-2018

Hi Girls!
Wisten jullie dat je vaseline op veel meer manieren kunt gebruiken dan we eigenlijk wisten? Waarschijnlijk veel van jullie wel, maar voor de gene die dit nog niet wisten hier een lijstje van handige tips en tricks met vaseline!
Iedereen kent vaseline toch? Het is goedkoop, makkelijk te gebruiken. Bijna iedereen heeft het wel in huis.


1. LAAT JE PARFUM LANGER HANGEN
Een vochtige huid houd parfum langer vast, smeer dus eerst een beetje vaseline op je polsen en eventueel in je nek voordat je je parfum op spuit om de geur langer te laten hangen. 


2. TEM JE HAREN
Gebruik vaseline om kroezen te temmen en droge gespleten punten af te sluiten. Je kunt het zelfs gebruiken om onhandelbare wenkbrauwen op hun plaats te houden.


3. GEBRUIK HET ALS HIGHLIGHTER 
Verwissel je highlighter voor Vaseline. Dep een klein beetje op de hoge punten van je gezicht voor een bedauwde, natuurlijk lichtgevende gloed.


4. VERWIJDER MAKE-UP VLEKKEN UIT JE KLEDING
Met een vochtig washandje kan Vaseline worden gebruikt om make-up vlekken uit je kleding te verwijderen, evenals kussens, dekens en lakens.


5. GEEN MESSY NAGELS MEER
Breng vaseline aan op je nagelriemen voordat je je nagels lakt om de huid rondom je nagels van kleur te behouden. Je krijgt een perfecte manicure-minus de schoonmaak.


6. VERZACHT DE DROGE HUID
Maak gebarsten of droge hielen weer lekker zacht. Smeer ze 's avonds je hielen in met vaseline, trek een paar sokken aan en ga slapen. Volgende ochtend heerlijk zachte hielen. 


7. PERSONALISEER JE MAKE-UP
Verander je favoriete losse pigmenten in crèmekleurige oogschaduw of blush door ze te mengen met vaseline. Je kunt op deze manier ook een getinte lippenbalsem maken. 


8. GEBRUIK ALS CLEAR MASCARA
Als je de make-up loze make-up omarmt, ruil dan je mascara in voor Vaseline. Strijk het over je wimpers voor een vollere set donkere, glanzende wimpers. Bonus tip: Vaseline maakt ook een geweldige wimper conditioner.


9. POLIJST JE LEREN SPULLEN
Smeer een beetje vaseline op laarzen, schoenen, tassen en andere lederwaren die gepolijst moeten worden.


10. KRIJG DE PERFECTE FAKE TAN
Gebruik een kleine hoeveelheid Vaseline op droge plekken voordat je een fake tan aanbrengt. Het zal fungeren als een barrière en voorkomt strepen en vlekken in gebieden waar het zich anders zou vastklampen. Breng het aan rond de haarlijn voordat u de kleur thuis toepast om te voorkomen dat er vlekken op je haar lijn komen.


11. GEBRUIK HET ALS OOGMAKE-UP REMOVER
Make-up remover kan duur en zwaar voor je ogen zijn. Vaseline is een goedkope optie die eyeliner, mascara, schaduw en zelfs elke wimperlijm die je valse wimpers achterlaat, gemakkelijk en voorzichtig verwijdert.


12. HELPT OORKNOPJES MAKKELIJK IN TE DOEN
Als je soms een tijdje geen oorbellen hebt ingedaan, kunnen de gaatjes een beetje dicht gaan zitten of stug worden. Door een beetje vaseline op je oorlel te smeren glijden ze er veel makkelijker in. 


13. MAAK EEN DIY SCRUB
Droge lippen? Voeg een beetje suiker toe aan je vaseline om je eigen lip scrub te maken. Of meng het met zeezout en gebruik het mengsel in de douche als een lichaamsscrub met hydraterende voordelen.


14. ALS EYEGLOSS
Waarom zou u uw vertrouwde pot Vaseline niet als oogglans gebruiken? Doop gewoon een beetje op uw vinger en aai over uw oog voor een dewy look. 
Heb jij nog meer handige tips? Let me know!

bron: https://www.byrdie.co.uk/vaseline-uses